Rodi

Visverkoper Jan Knol voelt zich thuis in Medemblik
‘Mijn vrouw moest met spoed vis brengen, want ik was los’

De Medemblikkers staan al vroeg bij Jan Knol's rijdende vishandel. Vrijdag vanaf 10.00 uur is hij open voor visliefhebbers. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK – De Radboudveste heeft sinds een aantal weken een rijdende viswinkel. Jan Knol uit Volendam heeft zich gevestigd op de parkeerplaats van de Muiter, Admiraliteitsweg 2 in Medemblik en dat was een goede zet.


Knol: “Afgelopen vrijdag stond ik voor de tweede keer en het was zo druk dat ik mijn vrouw belde voor meer vis, de verkoop ging heel erg hard. De Medemblikkers zijn echte viseters. Ze komen graag tussen half vijf en zes uur voor de warme, gebakken vis. Ze nemen het zo mee om thuis gelijk op te eten tijdens het diner. Ik verkoop verschillende gebakken vis, onder meer lekkere scholletjes, lekkerbekjes, kibbeling en visvingers, de kinderen vinden dat erg lekker. Verder weet men mij te vinden voor de verschillende soorten verse vis; zalm, kabeljauw- en scholfilets, spekbokking en scharretjes. De gerookte vis ontbreekt niet in de ruime keuze voor de klanten. Zij kunnen bij de kraam ook pinnen, altijd makkelijk.”

Assortiment

Het assortiment van de Volendammer vishandel van Jan is natuurlijk nog groter. Lekkerbekken kunnen terecht voor overheerlijke ovenschotels, pasta’s en salades.
”De haringen worden ter plekke schoongemaakt. De mensen nemen ze vers mee naar huis en dat proef je”, vult de vishandelaar aan. “Ik sta iedere vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur in Medemblik. Verder sta ik nog in Kolhorn, Winkel, Heerhugowaard en Zaandijk en ontmoet verschillende mensen die allemaal een eigen verhaal hebben. Zo bouw je een klantenkring op en ik merk dat de Medemblikkers mij in groten getale weten te vinden.”

Artikel geplaatst op maandag 14 april 2014 - 16:19Reacties (15)


pronk ongeveer 4 jaren geleden

Meneer heb mooie praatje over zijn klanten kring! maar dan geef je de medemblikkers geen heek lekkerbekken, en we moesten wel 15 minuten wachten tot we onze kibbeling eindelijk hadden! niet echt een visboer voor in medemblik.

Brinks translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden

Supergoede vis ! Wij wachten graag kwartiertje voor zulke lekkere vis!!

pronk translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden

medemblikker die wachten!! als ze al 5 minuten bij de bakker moeten wachten lopen ze al boos weg, je kan ook gewoon zeggen dat medemblikkers dom volk is, jammer dat ik hier ben gaan wonen!.

pronk langer dan 3 jaren geleden

Brinks dan kom jij zeker niet uit dat zieke medemblik.

robert langer dan 3 jaren geleden

Ga je toch lekker verhuizen pronk, wat doe je hier nog;) lekkere visjes hoor

pronk langer dan 3 jaren geleden

Geef mij Leliveld maar, en ik kan het weten.
Robert verhuis jij maar lekker.

Bep Nak langer dan 3 jaren geleden

Beste heren, ik vind het jammer dat u op deze manier met elkaar in de clinch ligt. Als iemand ontevreden is over de kwaliteit van producten, dan ga je toch gewoon niet meer heen. Waarschijnlijk mist de ondernemer u niet eens. Vind u het niet zonde van de tijd om hier op door te gaan? Spreek met elkaar af bij het bankje bij de Kwikkelse brug, neem er een visje bij en sluit het af.

Barry langer dan 3 jaren geleden

Ik hoorde dat Theo Leliveld voor de tweede keer is verdwenen. Nu weer een ander in die winkel.
Ik weet nu wel 100% zeker wie de schuldige in de viswinkel was, en dat was niet Michael de Graaf maar Theo Leliveld. Ik denk dat Michael de Graaf toch gelijk had wat toen op het raam stond.

harry langer dan 3 jaren geleden

Pronkie stonkie is verhuisd naar vuilnisbelthonkie

Nico Karhof langer dan 3 jaren geleden

Blijkbaar is het nog niet bij iedereen bekend, maar Theo Lelieveld heeft zijn viswinkel in Medemblik per 1 december overgedragen aan zijn vaste medewerker Dean Karhof. Theo heeft eerder zijn viszaak in Medemblik overgedragen aan Michael de Graaf, omdat Theo zijn aandacht moest vestigen op zijn tweede viszaak in Amsterdam. Hij is ook toen niet 'verdwenen'. Integendeel, nadat was gebleken dat Michael het helaas niet kon redden en failliet ging, wilde Theo zijn oude en zeer gewaardeerde klanten in Medemblik niet in de kou laten staan. Hij heeft daarom de winkel van de curator terug gekocht, om deze weer nieuw leven in te blazen, samen met Dean Karhof. Hierbij was het vanaf de start de bedoeling dat Dean uiteindelijk de winkel zou overnemen, maar pas over enige tijd. De heropening door Theo en Dean en de andere medewerkers is dermate goed door de inwoners van Medemblik ontvangen dat Dean de winkel al per 1 december heeft overgenomen. In tegenstelling tot vele niet-Volendammers die ten onrechte de naam Volendammer Vishandel voeren, is Dean geboren en opgegroeid in Volendam. Dean heeft zijn 'visopleiding' gehad op de Albert Cuijp Markt in Amsterdam en in twee verschillende viswinkels in Noord-Holland. Hij heeft een simpel maar belangrijk doel: onderscheid door topkwaliteit en aandacht voor de klant.

Barry langer dan 3 jaren geleden

Hier in Medemblik gaan anders hele andere verhalen rond. We wachten wel af wanneer Dean Karhof het volgende slachtoffer wordt van Theo Leliveld zijn praktijken. Ik fiets vaak langs en zie dat hij maar weinig kandizie in de winkel heeft. Dat zegt voor mij genoeg toch. Maar voor nu haal ik mijn visje toch lekker op de dijk bij DICK en BAUKJE!!!

Barry langer dan 3 jaren geleden

Wat een drukte weer bij Volendammer vishandel Knol afgelopen vrijdag. Lekker een lekkerbekkie gehaald, heerlijk echt super kwaliteit. Reed daarna naar huis en even langs gereden bij Volendammer vishandel Dean Karhof daar stonden ze als gewoonlijk met de armen over elkaar, niet veel te doen dus. De kwaliteit bij Knol is veel beter dan bij Karhof, hoor hier ook veel mensen over in Mededmblik. Ik heb een keertje kibbeling gehaald en dat was echt smerig, volgens mij in oude olie gebakken of het was voor de tweede keer gebakken of zo. Echt niet voor herhaling vatbaar!!!! Gelukkig is Volendammer Knol er op vrijdag.

jonny translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden

afgelopen vrijdag haring gehaald bij vishandel knol ze worden vers schoongemaakt ,de lekkerste haring ooit. Heb iedere week haring rij door het land maar deze zijn echt van de allerbeste kwaliteit

Daan 10 dagen geleden

Kibbelli ng gebakken in oude ie.
We hebben er fa gen last van gehad.
Bleh! Nooit meer

Daan 10 dagen geleden

Kibbelling gebakken in oude olie
We hebben er dagen last van gehad.
Bleh!
Nooit meer

Reageer